RUSIST
Единый реестр книг

Албанский

Roza Luksemburgu dhe Karl Libknehti
1963
Bajramaj Izet
2265
170
Përmbledhje studimesh
1967
1881
77
Vël. 27 : Quershor 1964 - tetor 1964
1978
2618
199
Tregime
1956
Gor'kij Maksim (1868-1936)
897
436
Princesha Argjiro : Poemë
1958
Kadare Ismail
715
278
Vël. 26 : Dhjetor 1963 - maj 1964
1978
2186
322
Biblioteka e agitatorit
1953
1893
426
Antologji e letërslsë së huaj për fëmijë
1956
Bala Vehbi, Dedja Bedri
911
329
Micja : (Përrallë)
1954
Kotini Polikron
2573
295
Folklor shqiptar. 1 : Proza popullore
1966
2026
440
Mbi tatimin në natyrë : (Rëndësija e politikës së re dhe kushtet e saj)
1954
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
688
181
Migjeni : Poeti i rinisë
1954
Bubani Dionis
2839
25
Mbi kooperimin
1955
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
2523
204
Tregime dhe përralla për të vegjëlit
1965
Kristoforidhi Konstantin
1220
463
Vargje satirike
1951
Bulka
2400
332
Mirë e bukur : Poema e Tetorit (1927)
1954
Majakovskij Vladimir Vladimirovič
1452
157
Detyrat e social-demokratëve ruse
1956
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
1471
48
Jeta dhe vepra
1958
Luarasi Petro
2836
375
Fabula
1955
Kristo Alqi
1709
98
Konferenca e rinis botnore
1946
1384
12
Dritë në Koordi : Roman
1953
Leberekht Hans
2305
413
Shqipëria kryezojë : Vjersha
1962
Assllani Ali
2591
27
Këshillat e hjë jashtmi
1956
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
1447
262
Më mirë ma pak, por ma mirë
1946
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
2994
8
Artikuj dhe ligjërata
1945
Kodra Lame
2608
448
Gjë e gjëza
1957
2722
31
Bubi i vogël : (Vjersha për fatosat)
1963
Mamaqi Adelina
2041
353
Shembuj të lartë patriotizmi dhe heroizmi
1961
Adhami S.; Boshnjaku V.
765
44
Feja dhe kisha në B.R.S.S.
1947
Fedorov F.
1856
145
Instruksion për bonitimin e gjedhit
1958
1981
101
Maska e fytyra
1960
Bilbili Xhahil
594
203
Mësimet e kryengritjas së Moskës; Referat mbi revolucionin e vizit 1905
1955
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
778
113
Kopshti i gershive : Komedi në 4 akte
1956
Čechov Anton Pavlovič
1590
174
Nga fshati i gruas : (Pjese theatrale)
1957
Çomora Spiro
2785
224
Kultura e fikut në Shquipëri
1956
Çiçi Abedin D.
1381
176
Kangë a zbritun nga malet : Poema
1966
Gera Sandër
2516
151
Nji herë kemi thanë. "Ja vdekje, ja liri"
1969
Kraja Musa
2008
46
Материалы конференции, посвященной 90-летию со дня рождения члена-корреспондента РАН Агнии Васильевны Десницкой, 16-17 апреля 2002 года
2002
Конференция посвященная 90-летию со дня рождения А.В. Десницкой (2002 Петербург)
2589
23
Dhunimi i unitetit, duke thirur: rroftë uniteti!
1950
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
1468
86
Parajsa dhe ferri
1963
Gashi Arif
1821
330
Dardha e ka bishtin prapa : Vargje satirike
1958
Bubani Dionis
883
395
Kali, qeni, dhija dhe ...
1956
Kristoforidhi Konstantin
2298
109
Si u be qimja tra : (Përralla)
1957
Lako Tashko
1861
42
Fjalë të urta të popullit shqiptar
1983
2256
120
Anjesa dhe shtatë pikturat : Novela për fëmijë
1990
Kamberi Neriman
1031
86
Marksizmi dhe revizionizmi
1979
Ленин Владимир Ильич
1071
242
Prralla
1956
Andersen Hans Christian
1543
355
Votra e huej : Dramë me 4 akte
1964
Luca Ndrekë
1129
51
Kujtime nga lufta nacional-çlirimtare
1952
Mamaqi Dashnor
2810
182
Energjija atomike dhe shfrytëzimi i saj
1958
Kambo Qevqep
870
68
Misto Mame
1962
Boshnjaku Vaso
2210
388
Eksperienca e novatoreve
1957
1086
254
Prodhova 30 kv. pambuk për hektar
1952
Jagodina Ali
688
182
Lulet e jetës : (Vjersha)
1958
Kristo Alqi
2382
216
Njohuru të përgjithëshme mbi mbarëstrimin e drejtë të lopës qumështore
1954
Bulaj Zeqir, Selenica Myslim
2517
397
Hasan Prishtina, dhe lëvizja patriotike e Kosovës
1964
Haxhiu Ajet
2208
101
Veprat
1956
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
2875
175
2
1965
1833
147
[... 1967-1968 : [... 1967-1968]
1969
679
147
Gramatika shqipe
1949
Cipo K.
804
242
Vallja e milingonave : Operetë për fëmijë
1959
Cerma Behexhet
1202
26
Vëllimi 27 : Shkurt - korrik 1918
1958
2534
61
1949
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
1965
Buda Aleks
1969
1948
Gajdar Arkadij Petrovič
1968
Hoxha Enver
1955
1968
1945
1963
Kambo Zija
1961
1958
1960
Manushi Sotir
1953
Bianki Vitalij Valentinovič
1967
Deda Lirim Servet
1965
Agolli Dritëro
1994
1958
Bedo Resul
1966
1956
Kaltani Teki
1961
1961
1963
1995
1952
1950
Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924), Lenin Vladimir Il'ič (1870-1924)
1958
Gjyli Arif
1959
1961
Dara Gavril
1967
1960
1958
1945
Hoxha Enver
1956
1950
1968
Mamaqi A.
1964
1958
Çelo Ahmet
1953
1955
Bilbili Xhahil
1958
Kotini Polikron
1954
Lacis Vilis
1954
1953
1953
Faleev Grigorij Ivanovič, Peryškin Aleksandr Vasil
1959
2012
1955
Bogdani Nuci
1977
Buchholz Oda, Fiedler Wilfried, Uhlisch Gerda
1961
1955
Mara Andon N.
2004
Иванова Юлия Владимировна (этнограф)
1954
1990
1960
Gjata Fatmir
1956
Kapo Hysni
1965
Këlliçi Reshat
1954
1958
Caridha Mihal
1957
Hoxha Enver
1951
Gor'kij Maksim (1868-1936)
1956
Delvina Ymer
1968
1962
Mjeda Ndre, Xanoni Anton
1956
Kaganovič Lazar' Moiseevič (1893-)
1953
1986
Demiraj Shaban
1962
Kastrati Jup
1956
Frashëri Naim
1956
Çelo Ahmet
1960
Также в рубрике и скоро будут опубликованы: